Τέλεια κρουτόν με μπαγιάτικο ψωμί
2013-07-30- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 12λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
Για 100γρ.μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε κυβάκια θα χρειαστούμε:
30γρ.λιωμένο βούτυρο
30γρ.λάδι
2κ.σ.ρεγκάτο ή άλλο τυρί σκληρό τριμμένο
2κ.σ.μουστάρδα Dijon
Οδηγίες
Βήμα 1
Λιώνουμε σε ένα μπρίκι το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα το λάδι και τη μουστάρδα. Τα ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βάζουμε σε ένα μπολ τα κομματάκια του ψωμιού και το τυρί. Περιχύνουμε με το μείγμα βουτύρου που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε καλά. Τα μεταφέρουμε απλωτά σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Χρησιμοποιούμε τα κρουτόν σε σούπες ή σαλάτες. Μπορούμε να τα φυλάξουμε κανα δυο μέρες σε βάζο με καπάκι.