Loader

Ταμπουλέ κουνουπιδιού με ρόδι

2013-12-08
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

8/12/13

Το ταμπουλέ το έχουμε όλοι μας συνηθίσει , κλασικά με το πλιγούρι και τον μπόλικο μαϊντανό του. Προχθές λοιπόν, καλεσμένοι σε φιλικό σπίτι για τζάκι και κρασάκι όταν ήρθε η ώρα του delivery (γιατί το cookmania φέτος αποφάσισε να αφήνει τον εαυτό του να χαλαρώνει και λίγο εκτός κουζίνας), το είδα στον κατάλογο και το ζήλεψα. Το κακό είναι ότι είχε τελειώσει όπως μας είπαν και μας έφεραν στη θέση του μια άλλη πράσινη σαλάτα. Έλα όμως που μου έμεινε, σαν τα παιδάκια που τους υπόσχεσαι κάτι και δεν το κάνεις. Ιδού λοιπόν το δικό μας ταμπουλέ σε μια παραλλαγή με κουνουπίδι και ρόδι. Και χορταστικό και εορταστικό!!

Συστατικά  

1 ½ φλιτζάνι κουνουπίδι κομμένο σε φουντάκια

½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος

¼ του φλιτζανιού σπόρια ροδιού

2 κουταλιές της σούπας αμυγδαλόψιχα φιλέ

2 κουταλιές της σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος

Χυμός 1 λεμονιού

1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

2 κουταλιές της σούπας πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες

1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια ή 5 ντοματίνια κομμένα στη μέση

½ κουταλιά του γλυκού sumac ( προαιρετικά )

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το κουνουπίδι στο multi και το κάνουμε τρίμματα. Το μεταφέρουμε σε μπολ μαζί με τις ελιές, τη ντομάτα, το ρόδι, τα αμύγδαλα, το δυόσμο και τον μαϊντανό.

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το sumac αν το χρησιμοποιήσουμε. Ραντίζουμε με το λάδι και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *