Ταμπουλέ με κοτόπουλο και φρούτα
2013-12-26- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
6 έχουν βαθμολογήσει
26/12/13
Το αγαπώ ιδιαίτερα το πλιγούρι (θρυμματισμένο σιτάρι). Μεγάλωσα με τη γεύση του στο στόμα μου μιας και η γιαγιά μου με ρίζες από την Κωνσταντινούπολη το έβαζε σχεδόν παντού. Σε γεμιστά, σούπες, κεφτεδάκια και ότι περιείχε κιμά αλλά και σκέτο στη θέση ενός πιλαφιού που θα έτρωγε κάποιος για συνοδευτικό. Μεγαλώνοντας και καταλαβαίνοντας πόσο θρεπτικό, υγιεινό και χορταστικό είναι το έβαλα πιο δυναμικά στην δική μου πλέον κουζίνα και το αποτέλεσμα κάθε φορά είναι και πιο ενθουσιαστικό. Ταμπουλέ με κοτόπουλο και φρούτα σήμερα και όποιος πει πως θα προτιμούσε κάτι αντίστοιχο με ρύζι, τον έφαγα!!
Συστατικά
2/3 του φλιτζανιού πλιγούρι
1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου, ζεστός
Αλατοπίπερο
1 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
¼ του φλιτζανιού δυόσμος ψιλοκομμένος
¼ του φλιτζανιού σέλινο ψιλοκομμένο
4 ελιές γεμιστές με πιπεριά πράσινες, κομμένες σε ροδέλες ή ότι ελιές θέλουμε
1 μανταρίνι, χωρισμένο σε φέτες, κομμένες στη μέση
1 πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, ψιλοκομμένη
¼ του φλιτζανιού σπόρια ροδιού
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2/3 του φλιτζανιού κοτόπουλο μαγειρεμένο κομμένο σε κύβους
Χυμό ½ λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ξύδι κόκκινο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το πλιγούρι με το ζωμό σε ένα μεγάλο μπολ για 1 ώρα να φουσκώσει και να απορροφήσει καλά τα υγρά. Το σουρώνουμε αν χρειάζεται και το κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Σε ένα μπολάκι βάζουμε το λάδι, λίγο αλατοπίπερο, το ξύδι και το χυμό λεμονιού για το τέλος. Ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και το πλιγούρι και ανακατεύουμε.
Βήμα 3
Περιχύνουμε με το μείγμα λαδιού και σερβίρουμε αμέσως.
Προσαρμογή συνταγής :