Ταραμομπιφτεκάκια με πατάτα και μπύρα
2015-02-18- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 8 τεμάχια
- Χρόνος προετοιμασίας: 2:00 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 6λ
- Έτοιμο σε: 2:06 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
18/2/15
Ταραμομπιφτεκάκια με πατάτα και μπύρα για ένα ανάλαφρο και νηστίσιμο burger ή όπως αλλιώς μας αρέσει.
Συστατικά
- 3 Μεγάλες πατάτες
- ½ φλιτζάνι μπύρα
- 1 ½ φλιτζάνι φρυγανιά τρίμμα
- 80gr. Λευκός ταραμάς
- Αλατοπίπερο
- Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλιά του γλυκού ξερή ρίγανη
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε σε πουρέ.
Βήμα 2
Προσθέτουμε στο ίδιο σκεύος τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε ελαφρά να ενωθεί το μείγμα. Πλάθουμε μπιφτέκια σε μέγεθος της αρεσκείας μας και τα κρατάμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Βήμα 3
Στη συνέχεια τα ψήνουμε σε ζεστό αντικολλητικό σκεύος 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, σε μέτρια φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως με σάλτσα ή σαλάτα της αρεσκείας μας.