Loader

Ταχινοχαλβάς

2013-08-25
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

 

1φλ.ταχίνι

1 1/2φλ.σιμιγδάλι ψιλό

1/2φλ.αμύγδαλα τριμμένα

ΣΙΡΟΠΙ

2φλ.νερό

1 1/2φλ.ζάχαρη

Ξύσμα από 1 λεμόνι

1ξυλάκια κανέλας

5καρφάκια γαρύφαλλο

Κανέλα για το σερβίρισμα

Γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 5-6 λεπτά. Ζεσταίνουμε το ταχίνι σε φαρδιά κατσαρόλα και ρίχνουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας μέχρι να καβουρδισθεί και να πάρει χρυσόξανθο χρώμα, πάντα σε χαμηλή φωτιά. Τέλος ρίχνουμε τα αμύγδαλα. Αδειάζουμε σιγά σιγά το σιρόπι ανακατεύοντας μέχρι να φουσκώσει ο χαλβάς και να απορροφηθεί το σιρόπι. Το μεταφέρουμε σε φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *