Ταχινοχαλβάς
2013-08-25- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1φλ.ταχίνι
1 1/2φλ.σιμιγδάλι ψιλό
1/2φλ.αμύγδαλα τριμμένα
ΣΙΡΟΠΙ
2φλ.νερό
1 1/2φλ.ζάχαρη
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1ξυλάκια κανέλας
5καρφάκια γαρύφαλλο
Κανέλα για το σερβίρισμα
Γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 5-6 λεπτά. Ζεσταίνουμε το ταχίνι σε φαρδιά κατσαρόλα και ρίχνουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας μέχρι να καβουρδισθεί και να πάρει χρυσόξανθο χρώμα, πάντα σε χαμηλή φωτιά. Τέλος ρίχνουμε τα αμύγδαλα. Αδειάζουμε σιγά σιγά το σιρόπι ανακατεύοντας μέχρι να φουσκώσει ο χαλβάς και να απορροφηθεί το σιρόπι. Το μεταφέρουμε σε φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού.