Τα γεμιστά της Ζαννέτ
2013-07-16- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:40 ω
Μέση βαθμολογία:
(4.5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
4πιπεριές
4ντομάτες
1κρεμμύδι ψιλ/νο
1πιπεριά Φλωρίνης από βάζο ψιλ/νη
2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
1/2ματσάκι μαιντανός ψιλ/νος
1κ.σ.δυόσμος ξερός
Λάδι
Αλατοπίπερο
2κ.σ.κουκουνάρι
2κ.σ.σταφίδες ξανθές
1ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1κ.γλ.μπαχάρι
1 1/2φλ.ρύζι γλασέ
2πατάτες καθαρισμένες και κομμένες
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε και ανοίγουμε το πάνω μέρος από τις πιπεριές δημιουργώντας ένα καπάκι. Τις καθαρίζουμε από τα σπόρια και τις τοποθετούμε σε ταψί. Κάνουμε το ίδιο με τις ντομάτες. Τις κόβουμε ένα καπάκι και τις αδειάζουμε. Κρατάμε το εσωτερικό τους μέρος στην άκρη. Τις τοποθετούμε και αυτές στο ταψί. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ρίχνουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε το ρύζι και μόλις χρυσίσει σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Το κουκουνάρι,τις σταφίδες,το μαιντανό,το δυόσμο,την πιπεριά Φλωρίνης,το μπαχάρι, το αλατοπίπερο και το εσωτερικό από τις ντομάτες που το έχουμε προηγουμένως πολτοποιήσει στο multi. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση με τα ζουμιά από την ντομάτα και τα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Γεμίζουμε με αυτό το μείγμα τις ντομάτες και τις πιπεριές και όσο περισσέψει το απλώνουμε στο ταψί. Τοποθετούμε και τις πατάτες στα κενά και ρίχνουμε μπόλικο λαδάκι. Αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε λίγο νεράκι. Καλύπτουμε τα ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 1 ώρα τουλάχιστον. Ξεσκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε άλλα 20 λεπτά μέχρι να ξεροψηθεί και η επιφάνεια του φαγητού μας.