Τα καλύτερα αλμυρά μπισκότα
2013-07-10- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Χρόνος προετοιμασίας: 1:30 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
125γρ.βούτυρο
Πιπέρι
2κ.σ.μπέικιν παουντερ
1/2φλ.γάλα
1/φλ.λάδι
1/2φλ.κεφαλοτύρι τριμμένο
1κρόκο αυγού χτυπημένο για το άλειμμα
Αλέυρι όσο πάρει
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ με τελευταίο το αλεύρι και τα ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια. Το πλάθουμε σε μακρόστενα κορδόνια και τα κόβουμε με ένα μαχαίρι στο μέγεθος της αρεσκείας μας. Τα βάζουμε σε λαδόκολλα και τα κρατάμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Κατόπιν τα μεταφέρουμε σε ταψί και τα αλείφουμε με τον κρόκο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25 λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγα και τα διατηρούμε σε βάζο που κλείνει καλά.