Τα cupcakes της Μαρίας
2013-08-26- Κουζίνα: Αμερικάνικη
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Μέτριο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(4 / 5)
5 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2αυγά
125γρ.βούτυρο καλής ποιότητας
1φλ.ζάχαρη
3/4φλ.γάλα
2κ.σ.βανίλια σιρόπι
1 & 1/3φλ.κόκκινο αλεύρι
1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
1πρέζα αλάτι
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
400γρ.ζάχαρη άχνη
125γρ.βούτυρο καλής ποιότητας
2κ.σ.γάλα
2κ.σ.βανίλια σιρόπι
Οδηγίες
Βήμα 1
Χρωματιστή τρούφα για το γαρνίρισμα Ρίχνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και αρχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε σιγά σιγά όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι. Βουτυρώνουμε 12 θήκες για muffins και τις γεμίζουμε με το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30 λεπτά περίπου. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο ανακατεύοντας καλά στο μίξερ όλα τα υλικά. Όταν τα cupcakes είναι έτοιμα και έχουν κρυώσει λίγο βάζουμε σε κορνέ το μείγμα για το γλάσο που ετοιμάσαμε και καλύπτουμεε την επιφάνεια από τα κεκάκια μας. Πασπαλίζουμε με την τρούφα και σερβίρουμε.