Τζιαπάτα με λαχανικά
2013-07-05- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 10λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2ψωμάκια τζιαπάτα
1μικρό κρεμμύδι ψιλ/νο
1/2φλ.μανιτάρια σε φέτες
1κόκκινη πιπεριά ψιλ/νη
2κ.γλ.φρέσκια ρίγανη ψιλ/νη
Αλατοπίπερο
2κ.σ.soya sauce
2κ.σ.pesto έτοιμη ή σπιτική
1/2φλ.μοτσαρέλα τριμμένη
2 φέτες ζαμπόν της αρεσκείας μας (καπνιστό, βραστό, light κλπ)
2κ.σ.λάδι
Οδηγίες
Βήμα 1
Ρίχνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και την πιπεριά. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Αφήνουμε να σιγοψηθούν για να μαλακώσουν και να απορροφηθούν τα υγρά. Κλείνουμε το μάτι και ραντίζουμε με τη σόγια. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση για σάντουιτς και αλείφουμε την κάτω πλευρά με το πέστο. Μοιράζουμε το τυρί και το ζαμπόν και από πάνω ακουμπάμε το μείγμα λαχανικών. Ψήνουμε 2-3 λεπτά στην τοστιέρα και σερβίρουμε αμέσως.