Τηγανήτες όλο γλύκα
2013-08-26- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 2λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
125γρ.αλεύρι
1αυγό
2κ.σ.βούτυρο λιωμένι
1πρέζα αλάτι
1κ.σ.μπέικιν πάουντερ
2κ.σ.ζάχαρη
125ml κρέμα γάλακτος
Λάδι για το τηγάνισμα
Μέλι και κανέλα για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν παόυντερ. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό, τη ζάχαρη και το αλάτι με τον αυγοδάρτη. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί. Το μεταφέρουμε στο μπολ με το αλεύρι και τα ανακατέουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Παίρνουμε κουταλιές και τις ρίχνουμε σε καυτό λάδι. Τα τηγανίζουμε 1 λεπτάκι από την κάθε πλευρά. Τα κατεβαζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε με μπόλικο μέλι και κανέλα.