Τηγανητά κολοκυθάκια με πικάντικη κρούστα και dip
2013-07-14- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 5λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
3κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες κατά μήκος
Λάδι για το τηγάνισμα
1φλ.αλεύρι
1φλ.φρυγανιά τρίμμα
Αλατοπίπερο
Μυρωδικά (ψιλ/να)και μπαχαρικά της αρεσκείας μας (εγώ έβαλα πάπρικα, μπούκοβο και μαϊντανό)
2αυγά χτυπημένα
ΓΙΑ ΤΟ DIP
1φλ.μαγιονέζα
1/3φλ.κέτσαπ
Ξύσμα και χυμό ½ λεμονιού
αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα πιάτο νερό, σε ένα άλλο το αλεύρι, σε ένα τρίτο τα αυγά και ένα τελευταίο τη φρυγανιά ανακατεμένη με αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά/ μυρωδικά που θα επιλέξουμε. Βουτάμε τα κολοκυθάκια πρώτα στο νερό, μετά στο αλεύρι, έπειτα στα αυγά και τέλος στο μείγμα φρυγανιάς. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Εντωμεταξύ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για το ντιπ και σερβίρουμε τα κολοκυθάκια σε πιατέλα βάζοντας δίπλα σε ένα μπολάκι το ντιπ.