Τηγανητά σπανακοπιτάκια με πλιγούρι
2013-06-21- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
Για τη ζύμη
• 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1/3του φλιτζανιού νερό χλιαρό
• 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
Για τη γέμιση
• 1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
• 1/3 φλιτζανιού πληγούρι
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένος μάραθος
• 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• Αλάτι / φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• Λάδι για το τηγάνισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Για τη ζύμη Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν. Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε. Κάνουμε μία λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε το χλιαρό νερό σταδιακά (ίσως να χρειαστείτε λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο), την ώρα που ζυμώνουμε έτσι ώστε να φτιάξουμε μία απαλή ζύμη. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου. Φτιάχνουμε μία μπάλα από τη ζύμη. Πασπαλίζουμε με αλεύρι ή νισεστέ τον πάγκο εργασίας, τη μπάλα ζύμης και τον πλάστη. Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια Για τη γέμιση Βράζουμε το πληγούρι με 1 φλιτζάνι νερού. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το σπανάκι, κατεβάζουμε τη θερμο κρασία και κλείνουμε με καπάκι το σκεύος. Αφήνουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Προσθέτουμε το πληγούρι, το μάραθο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και βεβαιωνόμαστε πως η γέμιση δεν έχει υγρά. Στο κέντρο από κάθε τετράγωνο βάζουμε μία κουταλιά από τη γέμιση και κλείνουμε σαν φακελάκι. Τηγανίζουμε τα σπανακοπιτάκια σε καυτό λάδι και τα βάζουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε τα τυροπιτάκια ζεστά ή κρύα.