Τηγανητολουκουμαδάκια
2013-07-06- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 5λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
200γρ.φρέσκο γάλα
2αυγά χτυπημένα
1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
1κ.σ.βούτυρο λιωμένο
Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
1κ.σ.ζάχαρη
1/2κ.γλ.σόδα φαγητού
1πρέζα αλάτι
2φλ.αλεύρι περίπου
Λάδι για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα: μέλι, κανέλα , καρύδια ή κάποιο γλυκό του κουταλιού
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ καλά όλα τα υλικά με τελευταίο το αλεύρι, μέχρι να αποκτήσουμε ένα ρευστό χυλό. Το αφήνουμε 20 λεπτά στην άκρη. Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα σε καυτό λάδι και τις τηγανίζουμε ελαφρά και από τις 2 πλευρές. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις σερβίρουμε ζεστές σε πιάτο με υλικά της αρεσκείας μας.