Τηγανητό λάχανο με μπέικον
2013-07-14- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
3φλ.λάχανο ψιλ/νο
1μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1φλ.ζωμός λαχανικών
1κ.γλ.πάπρικα
Αλατοπίπερο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
3φέτες μπέικον ψιλ/νες
Λάδι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και τηγανίζουμε το μπέικον. Το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και το κρατάμε στην άκρη. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το λάχανο και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε , πασπαλίζουμε με την πάπρικα και προσθέτουμε το ζωμό. Αφήνουμε να σιγοψηθεί για 20 λεπτά. Σερβίρουμε το λάχανο ζεστό και διασκορπίζουμε από πάνω από κάθε πιάτο λίγο μπέικον. Τρώγεται σκέτο ή με κάποιο ρυζάκι ή κουσκουσάκι.