Τηγανητό ρυζάκι
2013-08-07- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1 1/2φλ.ρύζι μακρύκοκκο βρασμένο και στραγισμένο
1φλ.αρακά βρασμένο
2κ.σ.σησαμέλαιο
3κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να
1κόκκινη πιπεριά ψιλ/νη
2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
2αυγά χτυπημένα
1κ.γλ.τζίντζερ σε σκόνη
Αλατοπίπερο
Σόγια κατά βούληση
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το σησαμέλαιο σε αντικολλητικό ή γουόκ. Σωτάρουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και έπειτα ρίχνουμε τον αρακά και την πιπεριά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαλακώσουν λίγο άλλα 10 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και πασπαλίζουμε με το τζίντζερ και αλατοπιπέρωνουμε. Ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ψηθούν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε όση σόγια μας αρέσει.