Τηγανιά μανιταριών με σουσάμι
2014-03-03- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
3/3/14
Τηγανιά μανιταριών με σουσάμι γιατί ποιος είπε ότι η τηγανιά γίνεται μόνο με κρέας. Επιπλέον είναι ένα πιάτο ιδανικό για όλες τις περιστάσεις. Τρώγεται σαν κυρίως, σαν συνοδευτικό, από όσους προσέχουν την διατροφή τους, όσους θέλουν πιο οικονομικά πιάτα αλλά καθόλου χρονοβόρα, όσους απλά αγαπάνε τα μανιτάρια σε όλες τις εκτελέσεις (όπως εγώ) και γιατί είναι νηστίσιμο, για όσους θα τιμήσουν την Σαρακοστή αλλά δεν θέλουν όλο τα ίδια και τα ίδια.
Συστατικά
- 250gr. Μανιτάρια Portobello κομμένα σε φέτες
- 2 μεγάλα καρότα κομμένα julienne ή όπως μας αρέσει
- 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κουταλιά του γλυκού φρέσκο ginger τριμμένο
- 1 κουταλιά της σούπας soya sauce
- 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
- ¼ του φλιτζανιού χυμός μήλο (προαιρετικά)
- Αλατοπίπερο
- Μια πρέζα ζάχαρη
- Σουσάμι για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή wok. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και μετά από 3 λεπτά τα καρότα. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε με τη σειρά το σκόρδο, το ginger,τη ζάχαρη, τη soya και τέλος το χυμό μήλου.
Βήμα 2
Μαγειρεύουμε 6-7 λεπτά και ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμύδια. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με μπόλικο σουσάμι.