Loader

Τηγανιά σε φωλιά ψωμιού

2013-06-16
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

2 κιλά χοιρινό για τηγανιά
3 πιπεριές χρωματιστές
1 κρεμμύδι
5 ατομικά χωριάτικα ψωμάκια
½ κιλό τριμμένο κεφαλοτύρι
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 λεμόνι
Λάδι
Ρίγανη
Πιπέρι
Αλάτι

Οδηγίες

Βήμα 1

Πλένετε τα κομμάτια του χοιρινού κρέατος και τα βάζετε να βράσουν 45 λεπτά περίπου μαζί με μια κουταλιά της σούπας λάδι σε νερό τόσο όσο να καλύπτει την τηγανιά. Αν χρειαστεί, προσθέτετε νερό κατά τη διάρκεια του βρασίματος. Στραγγίζετε την τηγανιά και την ρίχνετε σε ένα τηγάνι με λίγο λαδάκι, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να τσιγαριστεί μέχρι να ροδίσει καλά. Το νερό από το βράσιμο το διατηρούμε στην άκρη για να το χρησιμοποιήσουμε μετά. Αφού ροδίσει η τηγανιά, ρίχνετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές, όλα ψιλοκομμένα για 5 λεπτά. Κατόπιν ρίχνετε τη μουστάρδα και σβήνετε με κρασί και ζωμό από το βράσιμο της τηγανιάς που κρατήσαμε στην άκρη. Παίρνετε τα ψωμάκια και κόβετε το πάνω μέρος δημιουργώντας καπάκι. Βγάζετε την ψίχα ώστε να γίνει σαν μπωλ. Σε ένα μικρό σκεύος ανακατεύετε λίγο λάδι με 1 λεμόνι και ρίγανη. Με το μίγμα αλείφετε το εσωτερικό και το εξωτερικό μέρος του ψωμιού. Γεμίζετε τα ψωμάκια με την τηγανιά και από πάνω ρίχνετε το κεφαλοτύρι. Κλείνετε με τα καπάκια τα ψωμιά βάζοντας από πάνω λίγο κεφαλοτύρι και τα βάζετε στον φούρνο να λιώσει το κεφαλοτύρι και να ροδίσει το ψωμί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *