Τηγανιά φούρνου σπέσιαλ
2013-06-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:20 ω
- Έτοιμο σε: 1:40 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
600γρ.χοιρινό τηγανιά
Λάδι
Αλατοπίπερο
1λίτρο ζωμό κρέατος
1πιπεριά πράσινη ψιλ/νη
1πορτοκαλί πιπεριά ψιλ/νη
1κρεμμύδι τριμμένο
1/2φλ.λευκό κρασί
12ντοματίνια ολόκληρα
1κ.γλ.ρίγανη
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το κρέας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα άλλα 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τα ντοματίνια. Αλατοπιπερώνουμε και πασπακλίζουμε με τη ρίγανη. Προσθέτουμε και το ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει 1 ώρα και να μείνει με αρκετό ζουμάκι. Το μεταφέρουμε σε ταψάκι και ραντίζουμε με λίγο λαδάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20 λεπτά μέχρι να μείνει με τη σαλτσούλα του και να πάρει χρώμα.