Τηγανομπαστουνάκια με λαχανικά και φέτα
2013-07-07- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 6λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
Λάδι για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
300γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο ακόμα για το άνοιγμα του φύλλου
1πρέζα αλάτι
1κ.σ.ξύδι
1/2φλ.λάδι
1/3φλ.ούζο
1ποτήρι χλιαρό νερό περίπου
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1κολοκυθάκι τριμμένο
1πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά ψιλ/νη
4κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να
200γρ.φέτα θρυμματισμένη
Αλατοπίπερο
1κ.σ.δυόσμος ξερός
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και κάνουμε μια λακκούβα. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το νερό. Ζυμώνουμε καλά τα υλικά μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια. Την κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά για τη γέμιση και τα ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 4- 5 κομμάτια και ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε λεπτό μακρόστενο φύλλο, πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Βάζουμε 2-3 κουταλιές από τη γέμιση και ρολάρουμε προσεχτικά το φύλλο, κλείνοντας τις άκρες. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα βγάζουμε με σπάτουλα προσεχτικά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τρώγονται ζεστά και κρύα.