Τονοσαλάτα σε μπολ αβοκάντο
2014-10-05- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
12/20/14
Τονοσαλάτα σε μπολ αβοκάντο. Σερβιρισμένο μέσα στο μπολ που δημιουργείται από την φλούδα του φανταστικού αυτού καρπού, του δέντρου με την ονομασία βουτυρόδεντρο. Πραγματικά βουτυράτη τονοσαλάτα ,λοιπόν, χωρίς τις θερμίδες και τις τύψεις.
Συστατικά
- 1 κονσέρβα τόνος σε νερό, στραγγισμένος και κομματιασμένος
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1κουταλιά του γλυκού ginger τριμμένο
- 1 ½ κουταλιά της σούπας soya sauce
- 1 κουταλιά του γλυκού σησαμέλαιο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 αβοκάντο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κυβάκια
- ½ φλιτζάνι καλαμπόκι κονσέρβας στραγγισμένο
- Χυμό από ½ Lime
- Χυμό από ½ λεμόνι
- αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε το σκόρδο, το ginger, τη soya, το σησαμέλαιο, το ελαιόλαδο και το χυμό lime και ετοιμάζουμε ένα dressing.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ καθαρίζουμε προσεκτικά το αβοκάντο, χωρίς να χαλάσουμε τη φλούδα. Το κόβουμε σε κυβάκια και περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού να μην μαυρίσει. Το ανακατεύουμε με το καλαμπόκι, την πιπεριά, τον τόνο και τα φρέσκα κρεμμύδια και περιχύνουμε το μείγμα με το dressing που ετοιμάσαμε.
Βήμα 3
Μοιράζουμε στα μπολ από τη φλούδα του αβοκάντο, πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγο αλατοπίπερο και σερβίρουμε.