Τορτίγια λαχανικών με pesto φρέσκων κρεμμυδιών
2014-06-27- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
13/7/14
Τορτίγια λαχανικών με pesto φρέσκων κρεμμυδιών και τα λαχανικά; Spiralized! Δηλαδή λαχανικά σπιράλ. Πολύ της «μοδος» φίλοι μου, τον τελευταίο καιρό. Ένα εύχρηστο μηχάνημα σαν τον αποφλοιωτή πατάτας χρειάζεστε και τα πιάτα μας εκτός από χρώμα θα αποκτήσουν και άποψη!
Συστατικά
Για το pesto (1 μεγάλο φλιτζάνι):
25 φρέσκα κρεμμύδια, το πράσινο μέρος
1/3 του φλιτζανιού κουκουνάρι
¼ του φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
Αλατοπίπερο
2 σκελίδες σκόρδο
Χυμός και ξύσμα 1 λεμονιού
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Για τις τορτίγιες (4 τεμάχια) :
4 τορτίγιες
1 μεγάλο κολοκύθι spiralized ή τριμμένο
2 καρότα spiralized ή τριμμένα
2 πιπεριές ψητές, έτοιμες ή σπιτικές
¼ του φλιτζανιού από το pesto
αλατοπίπερο
Γιαούρτι για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Για το pesto: Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα ρίχνουμε σε μπόλικο νερό που βράζει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαλακώσουν για 15 λεπτά.
Βήμα 2
Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά και τα ρίχνουμε στο multi μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Κατά προτίμηση ρίχνουμε στο τέλος το λάδι για να δούμε πόσο ακριβώς χρειάζεται ώστε να μην γίνει πολύ αραιό ή πολύ πηχτό.
Βήμα 3
Για τις τορτίγιες: Ανακατεύουμε το κολοκύθι ,τα καρότα και τις πιπεριές.
Βήμα 4
Αλείφουμε τις τορτίγιες με το pesto και μοιράζουμε τα λαχανικά από πάνω. Αλατοπιπερώνουμε και τυλίγουμε σε σφιχτά ρολά που κλείνουμε με τη βοήθεια οδοντογλυφίδας.
Βήμα 5
Τις τοποθετούμε σε ταψάκι και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 5-6 λεπτά.
Βήμα 6
Τις σερβίρουμε αμέσως, ολόκληρες ή κομμένες στη μέση με κουταλιές από γιαούρτι. Αν θέλουμε μπορούμε να τυλίξουμε μαζί με τα λαχανικά, κάποιο τυρί της αρεσκείας μας, ελιές ή κοτόπουλο ψιλοκομμένο.