Τορτελίνια καρμπονάρα με κοτόπουλο
2013-08-02- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1συσκευασία τορτελίνια με ότι γέμιση προτιμάμε
2κ.σ.βούτυρο
1αυγό
150γρ.κρέμα γάλακτος
Αλατοπίπερο
3φέτες μπέικον ψιλ/νες
1στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κυβάκια
Αλατοπίπερο
1/2φλ.ζωμός κοτόπουλου
1/2φλ.παρμεζάνα τριμμένη
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι. Μόλις λιώσει ρίχνουμε το μπέικον και το τηγανίζουμε μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε και το κρατάμε στην άκρη. Στο ίδιο βούτυρο ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα ψήνουμε και αυτά καλά. Τα βγάζουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το αυγό, το αλατοπίπερο και το ζωμό και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε 1-2 λεπτά να δέσει η σάλτσα και ρίχνουμε το κοτόπουλο, το μπέικον και τα ζυμαρικά μας. Προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.