Τορτελίνια σε ροζ σάλτσα βότκας
2013-08-05- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(3 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
250γρ.τορτελίνια
1πιπεριά κέρατο ψιλ/νη
1μικρό κρεμμύδι ψιλ/νο
200ml κρέμα γάλακτος
Αλατοπίπερο
1κ.σ.βούτυρο
1κρασοπότηρο ζωμό κότας
1σφηνάκι βότκα
1/2φλ.γαλοπούλα ψιλ/νη (ή ότι αλλαντικό έχουμε)
2κ.σ.κέτσαπ
Παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και μόλις λιώσει ρίχνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Σοτάρουμε μερικά λεπτά να μαλακώσουν και προσθέτουμε τη γαλοπούλα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ζωμό. Αφήνουμε να απορροφήσει τα υγρά και να μαλακώσουν τα υλικά μας και σβήνουμε με τη βότκα. Ρίχνουμε την κέτσαπ και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε, αφήνουμε 3-4 λεπτά στη φωτιά και την κλείνουμε. Προσθέτουμε τα τορτελίνια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.