Loader

Τούρτα για τα γενέθλια της μαμάς μου

2014-01-20
  • Χρόνος προετοιμασίας: 1:30 ω
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
  • Έτοιμο σε: 2:10 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

20/01/14

Τούρτα για τα γενέθλια της μαμάς μου χωρίς πολλά λόγια γιατί σήμερα είναι γιορτή και εγώ έχω μεγάλη αγωνία για το αποτέλεσμα του εορταστικού αυτού γλυκίσματος! Χρόνια πολλά μανούλα!!!

renascake2014 (10)

Συστατικά

  • 1 & ¾ του φλιτζανιού αλεύρι για όλες της χρήσεις
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • ¾ του φλιτζανιού κακάο κοσκινισμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας σόδα φαγητού
  • ½ κουταλιά της σούπας baking powder
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1 φλιτζάνι ξινόγαλα
  • ½ φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο, καλαμποκέλαιο ή άλλο αντίστοιχο
  • 1 βανίλια
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη στιγμιαίου καφέ
  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 200ml crème fraiche
  • 400gr. Κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • ½ φλιτζάνι σταγόνες κουβερτούρας και καραμέλας
  • 200gr. Toffee cream

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι, το κακάο, τη σόδα, τη ζάχαρη και το baking. Ανακατεύουμε σε ένα φλιτζάνι τον καφέ με το νερό να διαλυθεί καλά.

Βήμα 2

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και ρίχνουμε τη βανίλια, το ξινόγαλα και το λάδι. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα από αλεύρι εναλλάξ με το μείγμα καφέ μέχρι να αποκτήσουμε ένα ενιαίο σοκολατένιο μείγμα, χωρίς να υπερβάλουμε στο χτύπημα.

Βήμα 3

Μοιράζουμε το μείγμα μας σε 2 ταψάκια (μέγεθος όσο ένα γαλακτομπούρεκο ταψιού μεταλλικού ή πήλινο που πουλάνε στα ζαχαροπλαστεία) στρωμένα με λαδόκολλα. Ιδανικά για να μην περισσεύει λαδόκολλα την κόβουμε όσο το μέγεθος του ταψιού όπως στη φωτογραφία.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175C για 40 λεπτά. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα αν έχουν ψηθεί οι βάσεις. Τις αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πρώτα στο ταψάκι και έπειτα πάνω σε σχάρα. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα προσεχτικά.

Βήμα 5

Ακουμπάμε τη μια βάση πάνω σε βάση ζαχαροπλαστείου για τούρτα ή πιάτο και αλείφουμε με την toffee cream. Διασκορπίζουμε πάνω της τη μισή ποσότητα από τις σταγόνες κουβερτούρας και καραμέλας. Καλύπτουμε με τη δεύτερη βάση και τα κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 6

Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα και μόλις αρχίσει να κάνει φουσκάλες ρίχνουμε την κουβερτούρα και κλείνουμε το μάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 7

Αφήνουμε 1-2 λεπτά και ανακατεύουμε πάλι μέχρι να αποκτήσουμε ένα ενιαίο μείγμα το οποίο απλώνουμε πάνω στην υπόλοιπη τούρτα. Διασκορπίζουμε την υπόλοιπη ποσότητα από σταγόνες κουβερτούρας και καραμέλας και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο τουλάχιστον 2-3 ώρες.

Βήμα 8

*Όσο περισσέψει από το σοκολατένιο μείγμα το βάζουμε σε ένα αντίστοιχο ταψάκι όπως αυτά που ψήσαμε τις βάσεις και διασκορπίζουμε από πάνω διάφορες γκοφρέτες ή σοκολατοειδή της αρεσκείας μας ή που μας έχουν μείνει. Ψήνουμε και αυτό 40 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να μπορούμε να ξεφορμάρουμε και να σερβίρουμε αμέσως με παγωτό ή κάποια σάλτσα σοκολάτας ή κρέμα γάλακτος σαν σουφλέ/ brownie.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *