Τούρτα σπανάκι με τυρί κρέμα
2015-04-06- Μερίδες: 3-4
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
- Έτοιμο σε: 55λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
11/4/15
Τούρτα σπανάκι με τυρί κρέμα για το Πασχαλινό τραπέζι. Ένα ανάλαφρο ορεκτικό, γεμάτο φρεσκάδα και μυρωδιά Άνοιξης.
Συστατικά
- 1 κιλό σπανάκι
- ½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 100gr. Γραβιέρα τριμμένη
- 2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
- Αλατοπίπερο
- 250gr. Τυρί κρέμα
- 5 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τρίμμα
- Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
- 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το σπανάκι ψιλοκομμένο σε μεγάλη κατσαρόλα με πολύ λίγο νερό, μέχρι να μαραθεί. Το στραγγίζουμε και το πιέζουμε να φύγουν όσο περισσότερα υγρά γίνεται.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τα αυγά, την γραβιέρα, αλατοπίπερο, το μοσχοκάρυδο και λίγο λάδι. Προσθέτουμε το σπανάκι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βήμα 3
Πασπαλίζουμε μια ελαφρά λαδωμένη φόρμα με τη μισή φρυγανιά και απλώνουμε το μείγμα μας. Διασκορπίζουμε από πάνω την υπόλοιπη φρυγανιά και αν θέλουμε επιπλέον γραβιέρα.
Βήμα 4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30-35 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, το ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε φέτες για να σερβίρουμε.