Το αγριογούρουνο της μαμάς μου
2013-07-26- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Μέτριο
- Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
- Ωρα μαγειρέματος: 2:30 ω
Μέση βαθμολογία:
(3.3 / 5)
9 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2κιλά μπούτι αγριογούρουνο
1φλ.ξύδι
2φλ.κόκκινο κρασί
Λάδι
1κρεμμύδι χοντροκομμένο
3δαφνόφυλλα
1κ.σ.θυμάρι
Αλατοπίπερο
2σκελ.σκόρδο
4-5κλωνάρια σέλινο
2καρότα κομμένα σε ροδέλες
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το κομμάτι του κρέατος σε πυρίμαχο σκεύος. Βάζουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα το κρέας και το αφήνουμε 12 ώρες εκτός ψυγείου και όλο το βράδυ μέσα. Μεταφέρουμε το αγριογούρουνο σε γάστρα μαζί με τη μαρινάδα. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε στους 220C για 2 ½ ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας μας.