Το κοκοράκι της Μπέσσυς
2013-06-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κοκοράκι περίπου 500γρ.
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κρεμμύδι μικρό τριμμένο
2κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να
1κ.σ.μουστάρδα
Χυμός 1 λεμονιού
1/2κ.γλ.μπούκοβο
1κ.γλ.δενδρολίβανο
1κ.γλ.ρίγανη
1/2φλ.μανιτάρια σε φέτες
1καρότο κομμμένο σε ροδέλες
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοκοράκι που το έχουμε κόψει στα 2. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα λίγο ακόμα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και νεράκι να καλύψει το φαγάκι μας. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη μουστάρδα και τα αρωματικά. Σιγοβράζουμε περίπου 1 ώρα μέχρι να μείνει με τη σαλτσούλα του. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με ρυζάκι.