Το μοσχαράκι της 2ης επετείου
2013-06-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:10 ω
- Έτοιμο σε: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
700γρ.μοσχάρι κομμένο σε κύβους
Χυμό 2 λεμονιών
1λίτρο ζωμό λαχανικών
Λάδι
Αλατοπίπερο
2κλωνάρια θυμάρι και 2 κλωνάρια δενδρολίβανο τα φυλλαράκια
1κ.σ.κάππαρη
10 ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
1φλ.μανιτάρια σε φέτες
1κ.γλ.ρίγανη
1κ.γλ.κάρυ
1κ.σ.μουστάρδα
2κ.σ.κορν φλάουρ αραιωμένες στο ζωμό που θα ψηθεί το κρέας (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά στη χύτρα και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής μας. Στο τέλος ρίχνουμε το αραιωμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά. Εναλλακτικά σοτάρουμε το κρέας σε κατσαρόλα με λάδι και μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε το ζωμό. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και ρίχνουμε τη μουστάρδα. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί 40 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, την κάππαρη και τις ελιές και συνεχίζουμε το βράσιμο άλλα 30 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε το αραιωμένο κόρν φλάουρ ανακατεύουμε και σερβίρουμε με λευκό ρυζάκι.