Το ρυζάκι μου
2013-08-01- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2κ.σ.βούτυρο
1μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
1 ½ φλ.μανιτάρια κομμένα σε φέτες
Αλατοπίπερο
1φακελάκι μανιταρόσουπα στιγμής σκόνη
3φλ.ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου ή χλιαρό νερό
Οδηγίες
Βήμα 1
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό ή το νερό κάθε φορά που τον απορροφάει. Προσθέτουμε τη σκόνη μανιταρόσουπας κατά τη διάρκεια του βρασμού. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και να μείνει το ρύζι ζουμερό όταν κλείσουμε τη φωτιά γιατί θα φουσκώσει. Το αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.