Τρίχρωμο πιλάφι
2013-08-07- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2 1/2φλ.ρύζι για πιλάφι
Βούτυρο ή ελαιόλαδο
Μαιντανός για το στόλισμα
Αλατοπίπερο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
1φλ.χυμός ντομάτας
1σκελ.σκόρδο ψιλ/νη
1φύλλο δάφνης
Λάδι
Αλατοπίπερο
ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ PESTO
Λάδι
3κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2ματσάκι άνηθο
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε νερό να βράσει και ρίχνουμε μέσα το ρύζι να βράσει. Το στραγγίζουμε και αφού λιώσουμε λίγο βούτυρο στο ίδιο κατσαρολάκι το ξαναμεταφέρουμε εκεί και αλατοπιπερώνουμε. Το κρατάμε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα ντομάτας σε ένα μικρό κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 20 λεπτά. Κρατάμε και τη σάλτσα στην άκρη. Βάζουμε όλα τα υλικά για το πράσινο pesto στο multi και το πολτοποιούμε. Χωρίζουμε το ρύζι στα 3, ισομερώς. Βάζουμε το άσπρο στο πάτο μιας στρογγυλής φόρμας ή ενός μεγάλου στρογγυλού μπωλ. Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα άλλα 2 μπωλ με το ρύζι ,το ένα με τη σάλτσα ντομάτας και το άλλο με το πράσινο pesto. Πάνω από το λευκό ρύζι στρώνουμε το πράσινο ρύζι και πιο πάνω το κόκκινο. Αναποδογυρίζουμε το ρύζι σε στρογγυλή πιατέλα και σερβίρουμε με μπόλικο μαιντανό.