Τραγανά κρεμμυδοπιτάκια ολικής άλεσης
2016-01-14- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Ποσότητα: 6 τεμάχια
- Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
- Ωρα μαγειρέματος: 10λ
- Έτοιμο σε: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:
(4.8 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
14/1/16
Τραγανά κρεμμυδοπιτάκια ολικής άλεσης για συνοδευτικό ενός λαδερού φαγητού ή σαν σνακ από μόνο του, θα ευωδιάσουν το σπίτι και θα γίνουν ανάρπαστα.
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης και επιπλέον για το άνοιγμα των φύλλων
- 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- 2/3 του φλιτζανιού νερό
- 150gr. Κασέρι τριμμένο
- 5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά της σούπας chives ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας από το λάδι, το νερό και λίγο αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε με καθαρά χέρια μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη υγρή που δεν κολλάει στα χέρια. Συνεχίζουμε το ζύμωμα λίγο ακόμα και αφού κάνουμε μια μπάλα την βάζουμε σε λαδωμένο μπολ για 30 λεπτά.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τυρί, τα φρέσκα κρεμμύδια και τα chives αν τα χρησιμοποιήσουμε και τα φυλάμε στην άκρη.
Βήμα 3
Στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια και ανοίγουμε ένα ένα σε στρογγυλό ή οβάλ σχήμα , πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Βήμα 4
Βάζουμε μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα τυριού στην άκρη της ζύμης και τα τυλίγουμε σε ρολά που κλείνουμε στις δυο άκρες. Τα διπλώνουμε στη μέση και με τον πλάστη τα ανοίγουμε πάλι σε στρογγυλό ή οβάλ σχήμα.
Βήμα 5
Ρίχνουμε λίγο από το λάδι σε τηγανάκι και ψήνουμε τις πίτες 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και κατόπιν μεταφέρουμε σε πιατέλα. Σερβίρουμε αμέσως.