Τραγανά πλευρώτους φούρνου με κόκκινο pesto αντζούγιας
2014-06-27- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 1:15 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
8/7/14
Τραγανά πλευρώτους φούρνου με κόκκινο pesto αντζούγιας. Πιάτο για παγωμένη μπύρα, καλή παρέα και διάθεση διακοπών. Η περίοδος αυτή του χρόνου, που κάποιοι φεύγουν διακοπές, κάποιοι αρχίζουν ετοιμασίες, άλλοι μετράνε τις μέρες αντίστροφα και αρκετοί που θα βιώσουν το summer in the city σε όλο της το μεγαλείο. Ψυχολογία να έχουμε καλή μαζί με την υγεία μας και παντού καλά είναι, αρκεί να το θέλουμε.
Συστατικά
Για τα πλευρώτους:
½ κιλό μανιτάρια πλευρώτους
Χυμός 1 λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
2 κουταλιές της σούπας κοπανισμένος λιναρόσπορος
3 κουταλιές της σούπας νερό
1 φλιτζάνι φρυγανιά τρίμμα
¼ του φλιτζανιού nutritional yeast (νιφάδες μαγιάς, σε βιολογικά μαγαζιά)
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
1 ½ κουταλιά του γλυκού κρεμμύδι σκόνη
Για το pesto( 1 φλιτζάνι):
10 αποξηραμένες λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
5 φιλέτα αντζούγιας
50gr. Καρυδόψιχα
2 σκελίδες σκόρδο
1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Για τα πλευρώτους: Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια. Τα βάζουμε σε μπολ με το χυμό λεμονιού, το λάδι και αλατοπίπερο. Ανακινούμε να ανακατευτούν τα υλικά και τα φυλάμε σκεπασμένα στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα.
Βήμα 2
Στη συνέχεια ανακατεύουμε πολύ καλά, σε ένα μπολ τον λιναρόσπορο και το νερό και σε ένα δεύτερο τη φρυγανιά, τις νιφάδες μαγιάς, λίγο ακόμα αλατοπίπερο, την πάπρικα και τη σκόνη κρεμμυδιού.
Βήμα 3
Στραγγίζουμε τα μανιτάρια και τα ακουμπάμε σε καθαρό πανί να φύγουν τα πολλά υγρά. Τα περνάμε πρώτα από το λιναρόσπορο και έπειτα από το μείγμα φρυγανιάς. Ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα και τα απλώνουμε σε ταψί στρωμένο λαδόκολλα ή ακόμα καλύτερα αντικολλητικό.
Βήμα 4
Ψήνουμε στον αέρα στους 200C για 30 λεπτά ή μέχρι να κάνουν τραγανή κρούστα ανακατεύοντας με τη σπάτουλα στο ενδιάμεσο.
Βήμα 5
Για το pesto: Χτυπάμε στο multi όλα τα υλικά με τελευταίο το λάδι, μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο και λείο μείγμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον ελαιόλαδο για πιο απαλή υφή. Το φυλάμε στο ψυγείο 1-2 ημέρες. Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα καρύδια με φουντούκια ή κουκουνάρι.
Βήμα 6
Για το σερβίρισμα: Σερβίρουμε τα μανιτάρια ζεστά μαζί με το pesto, σε μπολ δίπλα τους ή απλώνοντας το από πάνω.