Loader

Τραγανά ψητά μανιτάρια με παρμεζάνα

2015-07-21
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

21/7/15

Τραγανά ψητά μανιτάρια με παρμεζάνα για ένα ανάλαφρο συνοδευτικό, για b.b.q. ή συνοδεία για το κρασάκι μας.

crispyovenmush (1) crispyovenmush (4)

Συστατικά

  • ½ κιλό ασπρομανίταρα ολόκληρα, πλυμένα
  • 1/3 του φλιτζανιού καλαμποκάλευρο
  • 1/3 του φλιτζανιού ψίχα ηλιόσπορου, τριμμένη
  • 1 κουταλιά του γλυκού σκόρδο σκόνη
  • Αλατοπίπερο
  • ½ κουταλιά του γλυκού πάπρικα
  • 1/3 της κουταλιάς του γλυκού ξερό εστραγκόν ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας μας
  • 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα σακουλάκι τροφίμων το αλεύρι με τον ηλιόσπορο, αλατοπίπερο, την πάπρικα, το σκόρδο, την παρμεζάνα και το εστραγκόν.

Βήμα 2

Βάζουμε το αυγό σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια όλα μαζί ή ένα ένα να καλυφθούν με το αυγό. Προσθέτουμε αν θέλουμε λίγο νεράκι για να αραιώσει.

Βήμα 3

Τα ρίχνουμε κατόπιν στη σακούλα με το μείγμα παρμεζάνας και ανακινούμε καλά να κολλήσει πάνω στα μανιτάρια.

Βήμα 4

Μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 15 λεπτά. Γυρνάμε στον αέρα και ψήνουμε άλλα 2-3 λεπτά να ξεροψηθούν. Σερβίρουμε αμέσως σαν συνοδευτικό ή ορεκτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *