Τραγανές μελιτζάνες με μέλι και θυμάρι
2013-07-13- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε ροδέλες
2φλ.γάλα
1/2φλ.αλεύρι
Αλατοπίπερο
5κ.σ.λάδι
3κ.σ.μέλι
2κ.σ.θυμάρι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τις μελιτζάνες σε σκεύος με καπάκι και τις καλύπτουμε με το γάλα. Τις αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ. Την επόμενη ρίχνουμε το αλεύρι σε μια καθαρή σακούλα και λίγο αλατοπίπερο και αφού στραγγίξουμε και σκουπίζουμε τις μελιτζάνες από το γάλα τις ρίχνουμε και αυτές μέσα στη σακούλα. Κλείνουμε τη σακούλα και την ανακινούμε καλά. Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 3 κουταλιές λάδι και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και από τις 2 πλευρές. Τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί και τις μεταφέρουμε σε πιατέλα. Ζεσταίνουμε το μέλι σε ένα μπρίκι και περιχύνουμε με αυτό τις μελιτζάνες. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και επιπλέον αλατοπίπερο και ραντίζουμε με λίγο λαδάκι και σερβίρουμε αμέσως.