Loader

Τραγανές φέτες αβοκάντο

2015-07-29
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

29/7/15

Τραγανές φέτες αβοκάντο, ψημένες στο φούρνο για την πιο πρωτοποριακή εκδοχή αβοκάντο που έχετε δοκιμάσει. Υγιεινό και ιδιαίτερο.

avofries (2) avofries (6)

Συστατικά

  • 1 αβοκάντο ,όχι πολύ γινωμένο
  • ¼ του φλιτζανιού αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά τρίμμα
  • ¼ της κουταλιάς του γλυκού σκόρδο σκόνη
  • ¼ της κουταλιάς του γλυκού τσίλι σκόνη
  • Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε φέτες ενδιάμεσου πάχους, όχι πολύ λεπτές όχι πολύ χοντρές.

Βήμα 2

Χτυπάμε το αυγό με 1 κουταλιά της σούπας νερό σε ένα μπολ και σε ένα δεύτερο ανακατεύουμε τη φρυγανιά με τη σκόνη σκόρδου, το τσίλι και λίγο αλατοπίπερο.

Βήμα 3

Βάζουμε σε ένα σακουλάκι τροφίμων το αλεύρι και ρίχνουμε μέσα τις φέτες του αβοκάντο. Το ανακινούμε να κολλήσει το αλεύρι και περνάμε τις φέτες πρώτα από το αυγό και έπειτα από το μείγμα φρυγανιάς.

Βήμα 4

Ακουμπάμε τις φέτες αβοκάντο σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 15 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως με sauce της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *