Τραγανή γλυκοπατάτα φούρνου
2014-01-27- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 1
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(4.8 / 5)
5 έχουν βαθμολογήσει
27/01/14
Το αναφέρω κατά διαστήματα αλλά θα το πω άλλη μια, με αφορμή το σημερινό πιάτο: Τραγανή γλυκοπατάτα φούρνου,που κυριολεκτικά δεν πρόλαβα να το τραβήξω περισσότερες φωτογραφίες για να σας το παρουσιάσω. Πρώτον δεν περίμενα την επιτυχία του και το ξεκίνησα για ένα χαλαρό και ελαφρύ βραδινό πιάτο και δεύτερον ήταν τόση η πείνα αλλά και η λαχτάρα μου να το δοκιμάσω που «ίσα που με πρόλαβα» με 2-3 χαρακτηριστικές φωτογραφίες πριν το αποτελειώσω. Υποσχέθηκα όμως στον εαυτό μου να το ξανακάνω σύντομα ακόμα πιο βελτιωμένο και εμπλουτισμένο με υλικά που θα σας αποζημιώσει και οπτικά εκτός από γευστικά!
Συστατικά
- 1 γλυκοπατάτα
- Ελαιόλαδο
- Αρωματικό αλάτι ή φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο
- Ντομάτα ή ντοματίνια για το σερβίρισμα
- Μαυροκούκι ή σουσάμι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Καθαρίζουμε την γλυκοπατάτα και την κόβουμε με ότι εργαλείο πατάτας έχουμε ή σε ότι σχήμα μας αρέσει (chips, τριμμένο, ζουλιέν, ροδέλες, κυβάκια κ.α.) μέσα σε ένα μπολ. Πασπαλίζουμε με το αρωματικό αλάτι και ανακινούμε καλά το μπολ να πάει παντού.
Βήμα 2
Τη μεταφέρουμε σε αντικολλητικό ταψί ή ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά, ανακατεύοντας προσεχτικά στο ενδιάμεσο.
Βήμα 3
Σερβίρουμε τη γλυκοπατάτα ζεστή πασπαλίζοντας με μαυροκούκι , μαζί με ντομάτα ή ντοματίνια κομμένα σε ροδέλες και λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Τρώγεται μόνο του ή σαν συνοδευτικό κάποιου ψητού.