Τραγανή σαλάτα με ραπανάκια και blueberries
2014-08-04- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
25/8/14
Τραγανή σαλάτα με ραπανάκια και blueberries. Σαλάτα που θα κρατσανίσει στο δόντι μας και θα γλυκάνει τον ουρανίσκο μας.
Συστατικά
- 8 ραπανάκια
- 2 μέτρια καρότα
- 1 μέτριο αγγούρι
- ½ φλιτζάνι μύρτιλα (blueberries)
- Χυμός από 1 λεμόνι
- ¼ του φλιτζανιού μέντα ψιλοκομμένη
- 1 ½ κουταλιά του γλυκού μέλι
- Αλατοπίπερο
- Ψίχα πασατέμπο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα ραπανάκια, τα καρότα και το αγγούρι σε φέτες, κύβους ή όπως προτιμάμε.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε το μέλι με το χυμό λεμονιού, το λάδι και λίγο νερό (περίπου 1κουταλιά της σούπας). Περιχύνουμε με αυτό τα λαχανικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Βήμα 3
Αφήνουμε να σταθεί για 20 λεπτά στο ψυγείο, να ενωθούν οι γεύσεις και να απορροφηθεί το dressing. Μεταφέρουμε σε μπολ ή πιάτα, διασκορπίζουμε από πάνω την μέντα και τον πασατέμπο, αν τον χρησιμοποιήσουμε και σερβίρουμε, ραντίζοντας αν θέλουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο.