Τραγανό φιλέτο πέρκας στο φούρνο με τροπική καροτοσαλάτα
2013-08-25- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Μερίδες: 3
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
25/8/13
Κυριακή γιορτή και σχόλη να’ ταν η βδομάδα όλη!!
Λίγο να μπορούσα μόνο να ρυθμίσω το βιολογικό μου ρολόι να μην χτυπάει τόσο νωρίς κάθε πρωί, χωρίς καμία εξαίρεση αυτές τις γλυκές Κυριακές.
Και το πράσινο αυγό!
Το πράσινο αυγό μου το έφεραν φέτος από τη Δράμα. Μου το έστειλε η γιαγιάκα.
Με λιγότερη χοληστερίνη ή κάτι τέτοιο.
Ας το δοκιμάσουμε και θα μάθω περισσότερες πληροφορίες περί αυτού, σύντομα!
Συστατικά
Για το ψάρι:
650gr. φιλέτο πέρκας ή φιλέτο από άλλο ψάρι
Αλεύρι
1αυγό χτυπημένο (το πράσινο!)
Φρυγανιά τρίμμα
1/3 του φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
Αλατοπίπερο
½ κουταλιά του γλυκού σκόρδο σκόνη
½ κουταλιά του γλυκού πάπρικα
Για την καροτοσαλάτα:
2 καρότα τριμμένα
1 φλιτζάνι μαρούλι ή άλλο πράσινο σαλατικό της αρεσκείας μας , ψιλοκομμένο
2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλιά της σούπας ινδοκάρυδο και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα
3 ακτινίδια αποξηραμένα και ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας σουσαμέλαιο και επιπλέον για το σερβίρισμα
½ κουταλιά της σούπας ξύδι λευκό
Αλατοπίπερο
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
1/3 κουταλιάς του γλυκού ginger σκόνη
Οδηγίες
Βήμα 1
Για την καροτοσαλάτα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 5 πρώτα υλικά και τα κρατάμε στην άκρη. Χτυπάμε καλά στο multi ή με πιρούνι σε ένα μπολ, τη μουστάρδα, το ξύδι, το ginger, το σησαμέλαιο και το αλατοπίπερο και το κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Για το ψάρι: Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το ψάρι. Βάζουμε σε ένα μπολ αλεύρι, σε ένα άλλο μπολ το αυγό και σε ένα τρίτο μπόλικο τρίμμα φρυγανιάς , ανακατεμένο με τα υπόλοιπα υλικά. Βρέχουμε ελαφρά τα φιλετάκια ψαριού και τα περνάμε με τη σειρά, πρώτα από το αλεύρι, έπειτα από το αυγό και τέλος από το μείγμα φρυγανιάς. Τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό ταψί ή ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 15-17 λεπτά.
Βήμα 3
Για το σερβίρισμα βάζουμε σε κάθε πιάτο μπόλικη σαλάτα από το μείγμα καρότου. Ακουμπάμε δίπλα τα παναρισμένα φιλετάκια ψαριού. Πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα καρύδα και ραντίζουμε τη σαλάτα με το μείγμα μουστάρδας- σησαμέλαιο και το ψάρι μας με λίγες σταγόνες ακόμα σησαμέλαιο. Αλατοπιπερώνουμε επιπλέον, αν θέλουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Προσαρμογή συνταγής :
http://creativeinterpretation.blogspot.gr/2013/04/baked-fish.html