Τραχανάς σούπα με μοσχάρι που περίσσεψε
2013-07-31- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(3 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1φλ. μοσχάρι μαγειρεμένο (κοκκινιστό, λεμονάτο, ψητό μαζί με τη σάλτσα του)
Λάδι
Αλατοπίπερο
1φλ.ελληνικού καφέ τραχανάς ξινός
2καρότα κομμένα σε κυβάκια
1μικρή πατάτα κομμένη σε κυβάκια
1μικρό κρεμμύδι τριμμένο
4κ.σ.σέλινο ψιλ/νο
1/2φλ.λάχανο τριμμένο
3φλ.ζωμός λαχανικών ή κρέατος
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά και συνεχίζουμε 2 λεπτά ακόμα το σοτάρισμα. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ζωμό. Αφήνουμε να σιγοβράσουν 30 λεπτά και προσθέτουμε τον τραχανά και το κρέας με τη σάλτσα του. Συνεχίζουμε το βράσιμο άλλα 15 λεπτά, κλείνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.