Τραχανόπιτα με cottage cheese
2015-03-29- Μερίδες: 4-6
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
- Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
29/3/15
Τραχανάς με cottage cheese, απλά αντικαθιστώντας την κλασική φέτα με κάτι εναλλακτικό και πιο Light. Για παράτολμη ίσως απόπειρα, οφείλω να ομολογήσω ότι πέτυχε.
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι τραχανάς
- 2 ½ φλιτζάνια ζωμός
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 3 μέτριες πατάτες βρασμένες και λιωμένες σε πουρέ
- 250gr. Cottage cheese
- 2 αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- Αλατοπίπερο
- Ότι άλλο μυρωδικό ή μπαχαρικό μας αρέσει
- ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το ζωμό να πάρει βράση και ρίχνουμε τον τραχανά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να γίνει σαν χυλός. Το κατεβάζουμε από το μάτι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Βήμα 2
Βάζουμε σε ένα μπολ τις πατάτες, τα αυγά χτυπημένα, το cottage, τον τραχανά, ότι μυρωδικό επιλέξουμε και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθεί το μείγμα.
Βήμα 3
Το απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί, πασπαλισμένο με λίγη φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.