Τραχανόσουπα με καρότο
2013-07-18- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1φλ.τραχανάς γλυκός
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κρεμμύδι τριμμένο
3καρότα τριμμένα
3φλ.ζωμός κοτόπουλου
1στήθος κοτόπουλου
Χυμό 1 λεμονιού
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε το κοτόπουλο, κρατάμε στην άκρη το ζωμό του και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα καρότα. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ζωμό. Αφήνουμε να βράσει 20 λεπτά. Προσθέτουμε τον τραχανά και συνεχίζουμε άλλα 20 λεπτά το βράσιμο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το κοτόπουλο και σερβίρουμε.