Τραχανόσουπα με καρότο
2013-07-19- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
200 γρ.καρότα σε τριμμένα στον τρίφτη για λάχανο
1/2 κούπας τραχανά ξινό
4 κ. σούπας-περίπου-ελαιόλαδο
1/2 κ.γλυκού κύμινο τριμμένο
1 φλυτζανάκι καφέ γάλα φρέσκο πλήρες
χυμο από μισό πορτοκάλι
αλάτι-πιπέρι
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί,προσθέτουμε τα καρότα να γυαλίσουν και τη μισή επίσης ποσότητα τραχανά να καβουρντιστεί. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο τραχανα και νερό,ώσπου να σκεπαστούν καλά τα υλικά και σιγοβράζουμε ώσπου να μαλακώσουν τα καρότα και να φουσκώσει ο τραχανάς.Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο νερό. Αφήνουμε τη σουπίτσα λίγο να κρυώσει και τη βάζουμε στο μπλέντερ να πολτοποιηθεί και να γίνει λεία. Την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση,αλατοπιπερώνουμε,ρίχνουμε το κίμινο,το γάλα και το χυμό πορτοκαλιού.Αν είναι πολύ πυκτή,αραιώνουμε με λίγο νεράκι. Την αφήνουμε να βράσει ώσπου να γίνουν ένα όλα τα υλικά.