Τριφτή καροτόπιτα με φέτα και φιστίκια Αιγίνης
2015-05-04- Μερίδες: 4-5
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
- Έτοιμο σε: 1:15 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
5 έχουν βαθμολογήσει
4/5/15
Τριφτή καροτόπιτα με φέτα και φιστίκια Αιγίνης είναι η ιδανική χρήση των καρότων που μας έχουν μείνει καιρό στο ψυγείο. Ένα νόστιμο, υγιεινό, σπιτικό σνακ για τις ώρες τις λιγούρας.
Συστατικά
- 4 μεγάλα καρότα τριμμένα
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για τη φόρμα
- 5-6 μεγάλα ντοματίνια κομμένα στη μέση ή 1 μέτρια ντομάτα ψιλοκομμένη
- Αλατοπίπερο
- 2 αυγά χτυπημένα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- ½ φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης, ψίχα
- 1 κουταλιά της σούπας chia seeds
- 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι ξερό
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζάνι φρυγανιά τρίμμα ή ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
- 100gr.φέτα θρυμματισμένη
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδύ αντικολλητικό σκεύος και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το θυμάρι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσει.
Βήμα 3
Ρίχνουμε τα αυγά , τη φέτα και τη φρυγανιά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βήμα 4
Μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα, ελαφρά λαδωμένη και αυτή. Στρώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι ή τα δάχτυλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 40-45 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να το ξεφορμάρουμε και να σερβίρουμε ή σερβίρουμε αμέσως. Την επόμενη μέρα είναι ακόμα πιο νόστιμη.