Τρουφάκια με μερέντα
2015-02-08- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Ποσότητα: 50 τεμάχια
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 3:30 ω
- Έτοιμο σε: 4:00 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
14/2/15
Τρουφάκια με μερέντα. Γλυκές μπουκιές απόλαυσης για τους Βαλεντίνους μας αλλά και για τις υπογλυκαιμίες μας γενικώς.
Συστατικά
- 8 κουταλιές της σούπας μερέντα ή πραλίνα φουντουκιού της επιλογής μας
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 φλιτζάνι μπισκότα της επιλογής μας, θρυμματισμένα
- 1 ½ φλιτζάνι δημητριακά της επιλογής, χοντροτριμμένα
- Κακάο ή τρούφα για την επικάλυψη
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τη μερέντα και το βούτυρο σε ένα μπολ και τα ζεσταίνουμε για 1 λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα δημητριακά και τα μπισκότα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και τοποθετούμε στο ψυγείο για ½ ώρα.
Βήμα 3
Στη συνέχεια πλάθουμε μικρά στρογγυλά μπαλάκια που τα ρολάρουμε στο κακάο. Τα ακουμπάμε σε πιατέλα ή μπολ και τα φυλάμε 3-4 ώρες στο ψυγείο, πριν τα σερβίρουμε.