Τσίχλες λεμονάτες
2015-07-25- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 1-2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(4.2 / 5)
11 έχουν βαθμολογήσει
25/7/15
Τσίχλες λεμονάτες, χωρίς πολλά λόγια. Οι λάτρεις του είδους, όπως ο άντρας μου, καταλαβαίνουν απόλυτα γιατί πράγμα μιλάμε. Καλή μας όρεξη!
Συστατικά
- 8-10 τσίχλες καθαρισμένες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Ξερή ρίγανη
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδύ σκεύος και σοτάρουμε 3-4 λεπτά τις τσίχλες αφού τις αλατοπιπερώσουμε ελαφρά. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και λίγο ακόμα αλατοπίπερο, αν θέλουμε.
Βήμα 2
Μόλις αρχίσει να το απορροφάει προσθέτουμε ½ - ¾ του φλιτζανιού νερό και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για περίπου μισή ώρα.
Βήμα 3
Λίγα λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και συμπληρώνουμε αν θέλουμε λίγο ακόμα λάδι. Κλείνουμε το μάτι και τα αφήνουμε 10 λεπτά πριν σερβίρουμε, με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.