Τσιπούρες με φινόκιο και πορτοκάλι
2016-03-14- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
15/3/16
Τσιπούρες με φινόκιο και πορτοκάλι για ένα αρωματικό γεύμα από ψάρι και λαχανικά που θα σας ενθουσιάσει. Ανάλαφρη και ιδιαίτερη γεύση που δεν θα αφήσει ασυγκίνητο τον ουρανίσκο σας.
Συστατικά
- 2 μέτριες τσιπούρες
- 1 μεγάλο φινόκιο με τα φύλλα του
- 2 πορτοκάλια κομμένα σε φέτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε το φινόκιο σε κομμάτια και ψιλοκόβουμε τα φυλλαράκια του. Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί μαζί με το κρεμμύδι και το πορτοκάλι.
Βήμα 2
Ραντίζουμε με 1 ½ κουταλιά από το λάδι και το χυμό λεμονιού Αλατοπιπερώνουμε και διασκορπίζουμε το ξύσμα λεμονιού.
Βήμα 3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20-25 λεπτά. Ακουμπάμε από πάνω τα ψάρια και ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι.
Βήμα 4
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.