Τσιροσαλάτα πάνω σε πίτα
2015-03-10- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Μερίδες: 1-2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
10/3/15
Τσιροσαλάτα πάνω σε πίτα και τι πίτα. Εύκολη, φτιαγμένη με τα χεράκια σας, που θα θέλετε να την φτιάχνετε συνέχεια.
Συστατικά
- 1 μικρή μπάλα ζύμη για πίτσα
- 2/3 του φλιτζανιού γιαούρτι ανακατεμένο με μυρωδικά της αρεσκείας μας
- ¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 50gr. Σκουμπρί καπνιστό, φιλετάκια (τσιροσαλάτα)
- Ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
- Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και απλώνουμε τη ζύμη , πιέζοντας με τα δάχτυλα, σε ακανόνιστο σχήμα.
Βήμα 2
Αλείφουμε με λίγο λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια.
Βήμα 3
Αμέσως μεταφέρουμε σε πιάτο και διασκορπίζουμε από πάνω το dressing. Τοποθετούμε τα φιλετάκια του ψαριού και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο και σερβίρουμε αμέσως.