Τυλιχτά σνίτσελ κοτόπουλου με γέμιση πατάτας
2013-06-16- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου καλά χτυπημένα
3 πατάτες μεσαίου μεγέθους
1 ποτηράκι του κρασιού γάλα
2κ.σ. βούτυρο
2κ.σ. εστραγκόν ξερό
1 αυγό
1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
100γρ.μπέικον κομμάτι κομμένο σε κυβάκια
1φλ. λάδι για το άλειμμα
Αλατοπίπερο
1/2κ.γλ.μοσχοκάρυδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε καλά τις πατάτες , τις στραγγίζουμε και τις περνάμε από το μύλο του πουρέ. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και σωτάρουμε εκεί τα κυβάκια του μπέικον, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Ρίχνετε μέσα τον πουρέ πατάτα ανακατεύοντας καλά με ξύλινη κουτάλα και σιγά σιγά το γάλα χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα. Συμπληρώνετε το αυγό και την παρμεζάνα και ανακατεύετε καλά να απορροφηθεί το αυγό από τον πουρέ. Πασπαλίζετε με το μοσχοκάρυδο και το εστραγκόν. Απλώνετε τα σνίτσελ σε καθαρή επιφάνεια τα αλατοπιπερώνετε και βάζετε μέσα από 2-3 κουταλιές από τη γέμιση. Τυλίγετε σε ρολάκια και τα σταθεροποιείτε με οδοντογλυφίδες. Τα βάζετε σε ένα ταψάκι τα αλείφετε με το λάδι και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c για 40 λεπτά.