Τυροκρουασανάκια
2013-07-05- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2 ½ φλ.αλεύρι και επιπλέον για το άνοιγμα του φύλλου
200γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κυβάκια
250γρ.φέτα θρυμματισμένη
150γρ.cheddar τριμμένο
250γρ.γκούτνα τριμμένο
2κρόκοι αυγών
Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
1αυγό χτυπημένο
Μαυροσούσαμο
Οδηγίες
Βήμα 1
Από την προηγούμενη μέρα βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και με τα χέρια το πλάθουμε να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Το τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Την επόμενη το χωρίζουμε σε μικρότερα κομμάτια και ανοίγουμε στρογγυλά φύλλα, πάχους ½ εκατοστού, σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κόβουμε κάθε φύλλο σαν πίτσα στα 8. Ένα ένα κομματάκι το ρολάρουμε από την μεγάλη προς την μικρή επιφάνεια. Τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και το αλείφουμε με το αυγό. Πασπαλίζουμε με το μαυροσούσαμο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα. Σερβίρονται ζεστά ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.