Τόνος πλακί της μαμάς Κικής
2013-07-23- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
4φιλέτα τόνου
Το χυμό 1 λεμονιού
1ποτήρι λευκό κρασί
Λάδι
Αλατοπιπερο
1κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
1/2φλ.άγρια χόρτα ζεματισμένα και ψιλ/να
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τα κομμάτια του τόνου μέσα σε ταψί , τα αλατοπιπερώνουμε και τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και το κρασί Τοποθετούμε από πάνω από κάθε φιλέτο μερικές ροδέλες κρεμμυδιού, λίγα χόρτα και ακουμπάμε και από 1-2 φέτες ντομάτας, ανάλογα πόσο μεγάλο είναι το φιλέτο έτσι ώστε να το καλύψει. Ραντίζουμε με λαδάκι και ρίχνουμε και 1 ποτήρι νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30-40 λεπτά. Τρώμε το φαγητό ζεστό σερβιρισμένο με ρύζι basmati ή βραστές πατατούλες.